SHPËRNDAJE

Gështenjat sikurse edhe gjethet e saj, janë shume të dobishme për organizmin tonë. Teksa përmbajnë vlera të larta ushqyese, gjethet e saj përdoren për çaj. Është vërtetuar se gështenja pastron gjakun dhe forcon sistemin imun. 

Ajo përmban shumë karbohidrate, proteina, sheqer, yndyrë dhe celulozë. Gështenja përmban minerale dhe vlera të larta ushqyese, si dhe vitamina si magnezi, kalciumi, kaliumi, fosfori, hekuri. 

Gjethet e gështenjës përdoren për çaj. Ato përmbajnë 95 % taninë, vitamina K, i cili parandalon gjakderdhjet pasi tkurr enët e gjakut.