SHPËRNDAJE

 

Gjenerali rus Leonida Ivashov, i cili ishte kreu i Administratës së Përgjithshme të bashkëpunimit ushtarak ndërkombëtar të Ministrisë së Mbrojtjes të Rusisë, në një intervistë për median serbe, tha se ai ka bërë një gabim të madh kur mori vendimin për të larguar trupat ruse nga Kosova, në vitin 2003.

Pse u vendos në vitin 2003 që 650 ushtarë dhe oficerë rusë të largohen nga Kosova?

Unë e konsiderova atëherë atë si një venim të duhur, dhe se tani mendoi se ishte një gabim i madh. Propozimi për të dalë nga Kosova, është një vendim katastrofal dhe tradhti. Jo vetëm që nuk kishim nevojë të tërhiqnim, por Rusia në Ballkan duhej të fillonte dhe ngadalë të rriste kontigjentin e saj për qëllime strategjike.

Ai fajëson ish-ministrin e jashtëm rus Igor Ivanov që i kishte besuar amerikanëve.

Nga ajo që ne besuam në amerikanët, ne kishim vetëm dëme. Çfarë gabimesh janë bërë, ju mund të shihni sot. Por kjo tregon se leksionet nga historia nuk janë mësuar. Vetëm njerëzit injorantë mund të besonin se premtimi i NATO-s do të ishte një premtim. Dhe naiviteti ose injoranca, madje edhe dashuria për Uashingtonin, ishin të dukshme nga Rusia që ishte gabim.

/presheva.com