SHPËRNDAJE

Polizei

Gjermania bëri të ditur se po i dërgon 20 zyrtarë policor në kufirin mes Hungarisë dhe Serbisë për të ndihmuar në frenimin e numrit të shtuar të azilkërkuesve që janë nisur në drejtim të Bashkimit Evropian dhe përfundimisht, në Gjermani, që është e njohur për sistemin e saj zemërgjerë të mirëqenies.
BE-ja ka parë një ngritje të ashpër të numrit të qytetarëve të Kosovës që trafikohen drejt Evropës, posaçërisht prej se janë relaksuar rregullat e udhëtimit që u lejojnë atyre për të arritur në kufirin e BE-së përmes Serbisë, shkruan ‘Koha Ditore’.

Rreth 10 mijë kosovarë kanë kërkuar azil në Hungari vetëm gjatë muajit janar të këtij viti, shumica ikja nga varfëria dhe papunësia.