SHPËRNDAJE

Evropa së shpejti do të hapë të gjithë kufijtë – liria e udhëtimit në gjithë zonën Shengen nga kur?

Polonia është vendi tjetër evropian pas Zvicrës, Gjermanisë, Austrisë, Francës, Italisë, Belgjikës, Greqisë, Britanisë së Madhe, Irlandës, Lituanisë, Holandës, Norvegjisë, Portugalisë, Rumanisë, Suedisë, Serbisë dhe Sllovenisë që do t’i hapë kufijtë nga 15 qershori, përcjell albinfo.ch.

Zëvendëskryeministri polak Jadwiga Emilewicz i tha gazetës “Puls Biznesu” se kufijtë do të hapen më 15 qershor.

Dhe më 1 korrik, të gjitha kufizimet e tjera të koronës mund të hiqen.

Ministri i Jashtëm gjerman, Heiko Maas, së fundmi i bëri thirrje Polonisë që shpejt të hapë kufijtë.

Qeveria Federale e Gjermanisë po synon që liria e udhëtimit të rivendoset në gjithë BE / zonën Shengen nga 15 qershori.