SHPËRNDAJE
Bundeskanzlerin Angela Merkel lädt kurzfristig den serbischen Ministerpräsidenten Aleksandar Vucic am 7. September 2015 ins Kanzleramt Berlin ein. Serbien hat große Herausforderungen zu bewältigen, da die Flüchtlinge den Weg aus Griechenland über Mazedonien, Serbien und dann weiter nach Ungarn suchen. | German Chancellor Angela Merkel invites the Serbian Prime Minister Aleksandar Vucic at short notice on September 7, 2015 at the Chancellery Berlin. Serbia is faced with major challenges, because the refugees take the way from Greece through Macedonia, Serbia and then for Hungary., Image: 257863755, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Qeveria e Gjermanisë u bëri thirrje qeverive të Kosovës dhe të Serbisë që të shmangin përshkallëzimin e tensioneve midis tyre dhe t’i rikthehen dialogut.

Zëdhënësi Steffen Seibert kritikoi edhe fushatën e Serbisë për të penguar anëtarësimin e Kosovës në agjencinë ndërkombëtare të policisë, Interpol, edhe Kosovën për vendosjen e taksës 100% mbi prodhimet e importuara nga Serbia.

“U bëjmë thirrje të gjitha palëve që të shmangin përshkallëzimin”, tha Seibert në Berlin, duke shtuar se normalizimi i marrëdhënieve Serbi-Kosovë është parakusht për bisedimet e pranimit të Serbisë në Bashkimin Evropian, raporton DPA.

Qeveria në Prishtinë ka fajësuar, siç ka thënë, “fushatën e egër” të Serbisë për të penguar anëtarësimin e Kosovës në Interpol, gjatë një votimi që është mbajtur këtë muaj.

Autoritetet kosovare, javën e kaluar, kanë rritur nga 10 në 100 për qind taksën mbi prodhimet e importuara nga Serbia dhe Bosnje e Hercegovina.