SHPËRNDAJE

Presidenti i Partisë së Lirisë dhe Drejtësisë, Dragan Gjilas, beson se Ragmi Mustafa, presidenti i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve në Serbi ka fyer të gjithë punonjësit e shëndetsor, duke thënë se mjekët në Vranjë dhe Leskoc nuk do të ofrojnë mbrojtje adekuate për qytetarët serbë që jetojnë në Preshevë dhe Bujanoc.

Gjilas thotë se mjekët në Serbi nuk janë racistë, ata nuk i zgjedhin njerëzit që trajtojnë sipas kombësisë, por ata janë heronj në luftën kundër Corona virusit.

“Me pretendime të tilla politike, Mustafa dhe bashkëpunëtorët e tij shkaktojnë dëme të mëdha në marrëdhëniet midis dy popujve dhe përhapin mosbesim midis shqiptarëve te mjekëve serbë.” Kjo mund të bëjë që ata të mos kërkojnë ndihmë mjekësore në kohë, gjë që mund të ketë pasoja fatale ”, tha Gjilas.

Ai beson se vetëm njerëzit e papërgjegjshëm në kushtet e një pandemie mund të insistojnë në ndarje që rrezikojnë shëndetin e njeriut.

“Politika të tilla dikur çuan në një konflikt dhe kjo është arsyeja pse ne kërkojmë nga Ragma Mustafa të kërkojë falje nga të gjithë punonjësit e shëndetësisë në Serbi dhe t’u bëjmë thirrje bashkatdhetarëve të tij që të drejtohen te mjekët, sepse vetëm në atë mënyrë mund ta mposhtim virusin korona, por edhe urrejtjen, ndarjen dhe ekstremizmin”. ata na pengojnë të jetojmë normalisht ”, tha Gjilas./presheva.com/