SHPËRNDAJE

Shumica e këtyre insekteve fluturake kalojnë pjesën më të madhe të jetës së tyre nën tokë duke thithur nga rrënjët e pemëve, pastaj pas 13 ose 17 vitesh dalin në sipërfaqe vetëm gjatë verës.

Arsyeja përse ne i shohim çdo verë është se jo të gjitha gjinkallat dalin njëherësh.

Ato ndahen në një grupacion prej 15 grupesh, 12 prej të cilave janë 17-vjeçare dhe 3 prej të cilave 13-vjeçare dhe çdo grup del në një vit të caktuar derisa u bie rradha gjithëve për të dalë.