SHPËRNDAJE

Google më në fund po liron versionin Go, të Android Oreo që e tregoi në I / O 2017 në maj. Titani i teknologjisë po e bën Android Oreo Go të vlefshme për prodhuesit me Android 8.1, i cili është planifikuar të vijë në çdo kohë brenda 24 orëve të ardhshme.

Ky version i optimizuar i OS të Google u krijua posaçërisht për pajisjet me vetëm 512MB deri 1GB memorie. Është ndërtuar për të qenë më i lehtë dhe për të kandiduar më shpejt në telefonat që nuk vijnë me ROM të mëdha.

Paketa e aplikacioneve të paravendosura që do të gjeni në një telefon Go përfshijnë Google Assistant Go, Google Go, Files Go, Google Maps Go, Gmail Go, YouTube Go, Gboard, Chrome dhe Plaz Store. Shumica e këtyre aplikacioneve janë variantë të lehtësuar me ndërfaqe më të thjeshta dhe, në rastin e YouTube, aftësia për të ngarkuar rezolucionin më të ulët të mundshëm të videos.

Files Go mund të ndihmojnë që telefonat me hapësira më të vogla të magazinimit të jenë më të përdorshme dhe të menaxhueshme duke sugjeruar fshirjen e skedarëve dhe aplikacioneve të papërdorura, si dhe duke e bërë të lehtë të mbështetni skedarët në cloud dhe t’i bëni ato të disponueshme jashtë linje. Google Go, i cili dikur njihej si “Search Lite”, e bën më të shpejtë gjetjen e informacionit.

Aplikacionet e tjera si Play Store dhe Chrome Go nuk janë saktësisht një entitet i veçantë – në rastin e Chrome, funksioni i kursimit të të dhënave është i aktivizuar në mënyrë të paracaktuar për të ndihmuar përdoruesit të ruajnë të dhënat.