SHPËRNDAJE

Sot është një nga ditët më të rënda të Gostivarit…Në aksidentin tragjik të pasdites së sotme ka të mbijetuar, ka të lënduar për të cilët lutemi…por…ka dhe Viktima!
Zoti i lehtësoftë dheun!
Zoti i dhëntë forcë familjarëve të viktimave të përballojnë këto humbje të tmerrshme!
Zoti na ndihmoftë të jemi të fortë në këto momente të një dhimbjeje jashtë çdo imagjinate!
Gostivari sot është në zi!

Денешниот ден е еден од најтешките денови на Гостивар … Во трагичната несреќа која се случи попладнево, има преживеани, има повредени за кои се молиме … но … исто така има и Загинати!
Нека им е лесна земјата!
Бог нека им даде сила на семејствата на загинатите за да ги издржат овие страшни загуби!
Бог нека ни помогне да бидеме силни во овие моменти на болка, вон секоја имагинација!
Гостивар денеска е во жалост!

Kryetari i Gostivarit, Arben Taravari.