SHPËRNDAJE

Lu/ftëtari i UFC-së, Khabib Nurmagomedov, nuk është i interesuar të hyjë në ok/togon për t’u nd/eshur me Konor MekGregor, pa një kompensim prej 30 milionë dollarë.

Nurmagomedov ka fituar meç/in më të popullarizuar të UFC-së ndaj MekGregorit para tre muajsh, duke u bërë emri më i lakuar i këtij sporti.

Të dy këta lu/ftëtarë, janë në pritje të ndëshkimeve për incidentet dhe provokimet e tyre nga lu/fta e fundit, por gjatë kësaj kohe ka pasur indikacione për një lu/ftë të re.

Babai i Khabib ka konfirmuar se MekGregor ka ofruar 15 milionë dollarë për një lu/ftë revanshi.

“Ata kanë ofruar 15 milionë euro për revanshin me MekGregor, por ne duam 30 milionë! Ka lu/ftëtarë të tjerë në radhë që meritojnë të ndeshen me Khabibin. Duhet t’i respektojmë si lu/ftëtarë”, – ka deklaruar babai i Khabib.

Khabib Nurmagomedov u lind më 20 shtator 1988, në fshatin Sildi në rrethin e Tsumadinsky të ASSR Dagestanit, një republikë autonome brenda SFSR ruse, Bashkimi Sovjetik, para se të lëvizte në Makhachkala , kryeqyteti i Dagestanit, në fëmijërinë e tij. Pastaj në vitet e tij të vjetra ai u zhvendos në Kiev, Ukrainë, ku u stërviti në Combat Dobro. Ai është i dyti nga tre fëmijët, përfshirë një vëlla më të vjetër Magomed dhe motrën e vogël Amina. Familja e babait të tij kishte lëvizur nga Sildi, Tsumadinsky District, në Kirovaul, ku babai i tij e ktheu në katin përdhes të ndërtesës së tyre dykatëshe në një palestër. Nurmagomedov u rrit në familje me vëllezërit e motrat dhe kushërinjtë e tij.  Interesi i tij për artet marciale filloi kur shikonte studentët në stërvitje në palestër.

Siç është e zakonshme me shumë fëmijë në Dagestan, ai filloi të lu/ftojë që nga mosha e hershme: ai filloi në moshën tetë vjeç nën tutelën e të atit Abdulmanap Nurmagomedov. [18] Një atlet i zbukuruar dhe një veteran i Ush/trisë, babai i tij kishte lu/ftuar gjithashtu që nga mosha e hershme, para se t’i nënshtrohej trajnimit në xhudo dhe sambo në ush/tri. [19] Trajnimi i Khabibit si një fëmijë përfshinte mundjen e një ari kur ai ishte nëntë vjeç në 1997.

Në vitin 2001, familja e tij u zhvendos në Machachkala,ku ai u trajnua në mundje në moshën 12 vjeçare dhe xhudo nga mosha 15 vjeçare. Ai filloi të trajnohej në lu/ftën kundër sambo përsëri në 17 nën babanë e tij. Sipas Nurmagomedov, kalimi nga mundja në xhudo ishte e vështirë, por babai i tij dëshironte që ai të mësohej me garën në një xhaketë gi.  Abdulmanap është aktualisht një trajner i lartë për ekipin lu/ftarak sambo në Republikën e Dagestanit, duke trajnuar disa atletë në sambo dhe mundje në Makhachkala, Rusi.  Nurmagomedov shpesh do të hynte në lu/ftime në rruge në rininë e tij, përpara se të fokusonte vëmendjen e tij në artet marciale të përziera.