SHPËRNDAJE

Ngrohja globale ka bërë që të shkrihen një pjesë e akullnajave, ndërsa nga kjo shkrirje, pretendon të përfitojë ishulli më i madh në botë Groenlanda, pas derdhjeve të mëdha të llumit në det.

Studimi për mundësinë e përfitimit është nga një ekip shkencëtarësh nga Danimarka dhe Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

“Rëra mund t’i japë Groenlandës përfitime gjatë ndryshimeve klimatike”, shkruajnë ekspertët e Danimarkës dhe Shtetet e Bashkuara në revistën “Nature Sustainability”.