SHPËRNDAJE

Më 3 janar 2019, në hyrje të kalimit kufitar të Preshevës, punonjësit e doganës zbuluan gjurmët e këmbëve të njeriut që e zbuluan atë që kontrabandonte cigare dhe duhan.

Shkelja është zbuluar rreth 2 orë pas mesnatës, kur një tren krejt i zbrazur i mallrave që shkon në linjën Shkup-Nish arriti në vijën e kontrollit doganor.

Duke i kontrolluar të gjitha 27 vagonat, nuk u gjet asgjë për shërbimin doganor, megjithatë, zyrtarët e doganës vunë re gjurmët e dyshimta që çuan nga treni në shtëpinë ku kontrollohet rampa.

Duke menduar se ata ishin kishin zbuluar mingrantë, ata ishin të befasuar kur kanë parë mallra atje, në vend të njerëzve të paligjshëm.

Domethënë, një nga punonjësit e hekurudhës, cigaret dhe duhanin e grirë, të cilin ai e porositi nga Maqedonia për nevojat e veta, i nxori nga vagoni i fundit e trenit, derisa doganierët po kontrollonin vagonat tjerë.

Me këtë rast, janë konfiskuar 40 kilogramë duhan të prerë, si dhe 500 kutija cigare me akciza maqedonase./presheva.com/