SHPËRNDAJE

Që herët, na është thënë nga prindërit (fillimisht) se pas konsumit të darkës duhet të rrimë pak orë e më pas të shtrihemi Studimet e fundit në fakt, e kanë hedhur poshtë këtë teori. Hapësira prej 2 orësh mes vaktit të darkës dhe gjumit nuk është e domosdoshme për shëndetin tuaj.

Thuhej se një rutinë e tillë duhej respektuar, pasi në të kundërt shanset për t’u prekur nga kanceri. Gjithsesi, ekspertë nga Universiteti i Japonisë, kanë bërë me dije se nuk ka asnjë lidhje mes vaktit të fundit dhe kohës kur shtriheni për të fjetur dhe se kjo nuk ndikon aspak tek niveli i glukozës në gjak.

Në fakt, ajo që kërkon më tepër vëmendjen tonë janë porcionet dhe përbërësit e ushqimeve që konsumojmë. Shmangia e duhani, alkoolit, mbipesha apo deficitet e gjumit janë çfarë shkaktojnë probleme me metabolizmin tonë. Kështu që nëse sapo keni mbaruar darkë, ndjeni se po ju këputen sytë për gjumë; pafshi ëndrra të bukura.