SHPËRNDAJE

Një zinxhir hoteli luksoz në Zvicër po ofron një paketë karantinë për mysafirët e tij që përfshin testimin e koronavirusit në dhomë, vizitat e mjekëve dhe kujdesin 24-orësh të infermierisë.

Le Bijou është një pjesë e hotelit, e shërbimit të apartamenteve dhe operon akomodimin e tij luksoz në Zvicër në qytete duke përfshirë Cyrihun, Gjenevën dhe Bazelin.

Me rreth 20% të popullsisë globale në bllokim dhe shumë vende që kufizojnë ose madje mbyllin kufijtë e tyre, industria e mikpritjes ka parë një rënie të konsiderueshme të kërkesës në të gjithë sektorin. Zvicra, e cila ndan një kufi me Italinë Veriore, u ndikua që herët.

Para shpërthimit të COVID-19, Le Bijou tashmë kujdesej për një klientelë shumë ekskluzive, duke luajtur mikpritës të pëlqimeve të bashkë-themeluesit të Apple Steve Wozniak, Wolf Wolf of Wall Street ’Jordan Belfort dhe madje edhe familjes Royal Saudite, midis 700 £ në 1,700 në natë.

Por, edhe hotelet më luksoze nuk kanë qenë imun ndaj kërkesës së ngadaltë, gjë që ka bërë që bashkëthemeluesit dhe CEO i zinxhirit të hoteleve të bëhen krijues.

Duke folur në një intervistë, Alexander Hübner tha: ‘Në fillim të marsit, të ardhurat kishin rënë ndjeshëm. Thamë, në rregull, duhet të reagojmë menjëherë për këtë. ‘

Ai shpjegoi se si pasi sëmundja arriti në Evropë, rezervat tradicionale pushuan, por ai po merrte kërkesa të reja nga njerëz që donin një vend luksoz të qëndrojnë larg shpërthimit, të shmangin spitalet, ndërsa ende gatuajnë ushqimin e tyre dhe të kenë qasje te mjekët dhe infermieria .