SHPËRNDAJE

Zëvendës kryetari i LDS-së thotë se ndarja e Kosovës nuk është në rend të ditës, dhe kur të jetë, atëherë Kosova duhet të marrë Sanxhakun dhe një pjesë të jugut të Serbisë.

“Ndarja nuk është në rend të ditës. Përkundrazi, ndarja nuk mund të ndodhë pa bashkimin e Kosovës me një pjesë të Sanxhakut që i përket Serbisë, dhe pjesë e Sanxhakut në Mal të Zi. Nuk mund të ketë ndarje të Kosovës pa marrë e Luginën e Preshevës. Nuk mund të ketë ndarje të Vojvodinës nga Serbia. Siç mund ta shihni, ka disa aspekte të vogla që komplikojnë ndarjen e Kosovës, “tha Hoti.

Hoti thotë se Beogradi e konsideron Kosovën si një mundësi reale për të parandaluar krijimin e një “Shqipërie të madhe”, e cila, thotë ai, “është një shteti serb ka frikë”. Prandaj, faktorët politikë të Kosovës duhet të bashkohen kur bëhet fjalë për marrëdhëniet me Beogradin.