SHPËRNDAJE

Anemia është një nga sëmundjet më të zakonshme në botë ku është vlerësuar të ndikojë rreth 2 miliardë njerëz. Për ata të panjohur me çështjen, është thelbësisht kur një personit i mungojnë qelizat e kuqe të gjakut ose hemoglobina, dhe si rezultat disa nga simptomat përfshijnë lodhjen, dobësinë, etj.

Më parë, për të testuar aneminë, pacientët do të duheshin të nënshtroheshin në një test të gjakut për të përcaktuar se në çfarë niveli të hemoglobinës janë, por në sajë të hulumtuesve në Universitetin Emory, tani ekziston një aplikacion që mund të testoj për anemi me një foto të vetme të thonjve tuaj.

Anemia është një nga sëmundjet më të zakonshme në botë ku është vlerësuar të ndikojë rreth 2 miliardë njerëz. Për ata të panjohur me çështjen, është thelbësisht kur një personit i mungojnë qelizat e kuqe të gjakut ose hemoglobina, dhe si rezultat disa nga simptomat përfshijnë lodhjen, dobësinë, etj. Më parë, për të testuar aneminë, pacientët do të duheshin të nënshtroheshin në një test të gjakut për të përcaktuar se në çfarë niveli të hemoglobinës janë, por në sajë të hulumtuesve në Universitetin Emory, tani ekziston një aplikacion që mund të testoj për anemi me një foto të vetme të thonjve tuaj.