SHPËRNDAJE

Xhamia e parë për gra e burra ka për imam një femër,xhamia është emëruar nga dijetari islam Ibn Ruschd ,ku dhe hapën dyert të premtën në Berlin.Kjo xhami është ndërtuar në hapsirë ku diku ndodhej kisha.Kjo xhami shërben për të gjithë dhe se ka për qëllim të ligjëroj fenë islame liberale.Edhe pse Seyran Ates  kritikohet ashpër për qëndrimet e saj liberale dhe ka marë disa herë kërcënime.Ajo është avokate dhe lufton kundër dhunës familjare, dhe dëshiron që kjo xhami të jetë mësim dhe reflektim ndaj çdo muslimani.