SHPËRNDAJE

Instagram ka njoftuar disa nga përdoruesit e tyre se fjalëkalimi i tyre mund të jetë ekspozuar për shkak të një problemi të sigurisë, sipas The Information. Një zëdhënës i kompanisë thotë se çështja “u zbulua brenda dhe preku një numër shumë të vogël përdoruesish”. Në këtë rast, gabimi ishte i lidhur me një veçori që kompania hapi në prill, që lejon përdoruesit të shkarkojnë të gjitha të dhënat e tyre, implementuar pasi ligjvënësit evropianë lansuan Rregulloren e Përgjithshme të Mbrojtjes së të Dhënave (GDPR).

Sipas Instagram, disa përdorues që përdorën këtë funksion kishin fjalëkalimet e tyre të përfshira në një URL në shfletuesin e tyre, dhe se fjalëkalimet janë ruajtur në serverat e Facebook, kompania mëmë e Instagram.

Një studiues i sigurisë tha për The Information se kjo do të ishte e mundur vetëm nëse Instagram ruan fjalëkalimet e tyre në tekst të thjeshtë, gjë që mund të jetë një çështje më e madhe dhe shqetësuese e sigurisë për kompaninë. Një zëdhënës i Instagram-it e kundërshtoi këtë, duke thënë se kompania mbron fjalëkalimet e ruajtura Instagram thotë se tashmë ka rregulluar çështjen në mënyrë që fjalëkalimet të mos ekspozohen, dhe u tha përdoruesve se ata duhet të ndryshojnë fjalëkalimet e tyre, si një masë paraprake.

Në një deklaratë në The Verge, një zëdhënës i Instagram thotë se “nëse dikush ka dorëzuar informacionin e tyre të identifikimit për të përdorur mjetin e Instagram, ‘Download Your Data’, ky informacion nuk ishte i ekspozuar ndaj askujt tjetër dhe ne kemi bërë ndryshime kështu që kjo nuk ndodh më.