SHPËRNDAJE

Parashikimi është duke u ndërtuar përpara fillimit të telefonit X që vjen më 3 nëntor. Me çmimin bazë prej 999 dollarë, iPhone X është telefoni më i shtrenjtë që Apple ka lëshuar dhe një nga telefonat më të shtrenjtë në tregun e zakonshëm.

Për fat të keq për konsumatorët me para të gatshme, Apple është në ballinë të një trendi kur bëhet fjalë për çmimet. Sipas të dhënave nga firma e hulumtimit të tregut Gfk, krijuesit e telefonave ka të ngjarë të fokusohen më shumë në produkte premium (lexoni – të shtrenjta). Siç mund ta shohim në këtë tabelë nga Statista, Gfk vlerëson se çmimi mesatar global i shitjeve të telefonave do të rritet më shumë, vit-pas-viti që nga 2017 sesa në vitet e fundit.

Karakteristikat më të mira të tilla si mbrojtja e ujit dhe pluhurit, sensorë biometrikë dhe ekranet më të mëdha janë të gjitha duke ndikuar në rritjen e cmimeve, thotë analisti Gkf, Arndt Polifke. Konsumatorët mund të duhet të paguajnë më shumë, por do të marrin edhe më shumë.