SHPËRNDAJE

Tani duke kërku në bibloteken time gjeta një takvim të botuar ne vitin 1989 (per vitin 1990). Ajo cka është tepër interesante, dhe e domosdoshme për te shfaqe nje te vertete dhe demaskuar retoriken anti islame dhe te ashtu quajturen anti “Wehabiste”, është se ky takvim i botuar nga Bashkësia Islame e Kosoves atehere KSAK, fillon me librin e Muhamed bin Abdulvehabit Et-Temimi, pra autorit te cilit i shpifet ekstremizmi dhe i ashtuquajturi “Wahabizmi”.

TakvimKalendar

Pra kjo eshte ajo literatura e kohes se Islamit tradicional, Islamit të kohës së Jugosllavisë, Islami i kohës kur ska pase arab.
Pra, Imam Abdulwehabi eshte ai dijetar qe se pari, ne menyre institucionale eshte promovuar nga BIK. BIK i ka njoftuar njerzit me te dhe ka promovuar mesimet e tij.
Sqendron asnje e vertete qe kete dijetare e kan sjelle te ashtuquajtur mjekrosha.
Ne kete postim qellimisht do te targetoj njerzi te ndryshem, nga xhemati dhe shoqeria civile qe te kuptohet e verteta dhe demaskohen shpifjet dhe genjshtrat.
“WEHABIZMI” eshte pjelle dhe gogol i imagjinuar nga armiqte e muslimaneve dhe besimtareve, kurse Abdulwehabi eshte mesuar qe ne vitet e hershme.
(Eshte edhe nje numer i Tavimit i viteve 70-80 i cili gjithashtu ka te botuar nje veper te Imam Abdulwehabit.)
Lus të gjith ata njerzi dhe miq që e duan të vërteten dhe asgjë më shume e as me pak, le ta shperndajne kete dhe te miren me kete gje, te shpaloset kjo e vertete.

– shkrim i huazuar nga Dorlir Hysen Kraja