SHPËRNDAJE

Fruta

Duhanpirësit shpesh janë personat më të rrezikuar nga sëmundjet e zemrës, për këtë ato duhet të bëjnë kujdes dhe të sillen në mënyrë apo në një tjetër të marrin ushqimet që i ndihmojnë për të qëndruar larg këtyre problemeve.

Sipas disa studimeve që janë kryer konsumi i shpeshtë i pemëve, perimeve dhe çajit ul rrezikun e prekjes nga karcinoma e mushkërive tek duhanpirësit, por jo edhe tek jo duhanpirësit.

Këto rezultatet janë nxjerrë nga studimet gjatë të cilave shkencëtarët kanë krahasuar shprehitë e ushqimit të 558 personave të sëmurë me karcinomë të mushkërisë dhe 837 persona të paprekur nga kjo sëmundje.

Mendohet se disa substanca të quajtura fiavonoide, të cilët janë me shumicë në përbërjen pemëve, perimeve dhe çajit, kanë shfaqur efektin mbrojtës.