SHPËRNDAJE

Kripa

Kripa dhe sheqeri janë produkte të cilët kanë një përdorim të madh në kuzhinën e gjithsecilit, por harrojmë se ne duhet të bëjmë kujdes me sasinë e tyre.

Sasia e rritur e kripës së konsumuar bllokon gjëndrat që prodhojnë adrenalinë, e cila ju ofron energji shtesë dhe ua shton disponimin. Do të jeni nervoz, të lodhur dhe përsëri shumë shpejt të uritur.

Sheqeri i tepërt në organizëm shkakton rënien e përqendrimit, rrahjet e shpejtuara të zemrës, harresën, madje edhe vështirësi me shikimin por edhe agresivitet.

Nëse ëmbëlsirat i hani në mbrëmje vështirë do të flini, ndërsa të mos përmendim edhe që do të humbisni dëshirën për seks pasi që “injeksioni” i forcës do të veprojë shumë shkurt. Do të zhduket ende pa arritur te shtrati.