SHPËRNDAJE

Doganierët penguan kalimin e 100.000 euro të padeklaruar në vendkalimin kufitar Gradina.
Shkelja u zbulua kur “BMW” me targ të regjistrimit holandeze arriti në vijën për kontroll doganor që po udhëtonin dy shtetas turq, një holandez dhe një qytetar tjetër turk.

Gjatë takimit me doganierët thanë se, përveç sendeve të tyre personale, ata kishin dy deri në tre mijë euro.

Gjatë kontrollimit të detajuar të pantallonave, në brezin e pantallonave të 42-vjeçarit zbuloi një qese në të cilën ai gjeti një shumë më tepër sesa shuma që raportuan.

Në qese kishte 100.000 euro të paraportuara, nga të cilat udhëtarëve u është kthyer një kufizim i lejuar që mund të transmetohej përtej kufirit pa raportuar.

Pasi që kishin gjetur më parë 6,000 euro, u mbajtën gjithsej 86,000 euro.