SHPËRNDAJE

dhembet

Prishja e dhëmbëve është një shqetësim për të gjithë prandaj është e rëndësishme që herë pas here të kujdesemi dhe të kushtojmë vëmendjen e duhur ndaj shëndetit të tyre.

Sipas disa eksperimenteve të kryera nga shkencëtarët u vërejt se një nga shkaktarët kryesorë që ndikonin në prishjen e dhëmbëve dhe ngjyrosjen e tyre (të verdhë) ishin pijet e gazuara dhe të ëmbla.

Përmes një eksperimenti që ato zhvilluar duke vënë 5 dhëmbë në një gotë pije freskuese me gaz dhe i lanë aty për 5 ditë. Rezultatet ishin tmerruese, dhëmbët jo vetëm kishin marrë ngjyrë, por dhe ishin dëmtuar. Ishte interesant fakti, që ndryshimet në dhëmb filluan të shfaqeshin që pas një ore.