SHPËRNDAJE

Japonia ka vendosur të bëjë një agjenci të re për të trajtuar më mirë krimin kibernetik. Qendra me bazë në Tokio mbledh 500 analistë dhe hetues, të cilët do të luftojnë vjedhjet e kriptovalutave. Autoritetet shpresojnë të trajtojnë çështjet e sigurisë në internet në një mënyrë më efikase.

Mbi tre milionë përpjekje për të vjedhur informacionin dixhital janë regjistruar vitin e kaluar. Hakerët kanë vjedhur fonde me vlerë mbi 17 miliardë jen japonez./telegraf/