SHPËRNDAJE

Është personi i parë në botë që ka marrë dy transplantime të fytyrës, ai thotë se ndihet mirë menjëher tre muaj pas operacionit të tij të fundit.
Jérôme Hamon bëri transplantin e parë të fytyrës vitin e kaluar, pas asaj ai u ballafaqua me probleme të mëdha shëndetsore,dhe pati reakcione infektuese.
Z. Hamon jetoi pa fytyrë në një dhomë në spitalin Georges-Pompidou në Paris pa qenë në gjendje të shihte, fliste ose dëgjonte deri në Janar, deri sa u gjet një dhurues i fytyrës dhe u krye transplantimi i dytë.
Për të shmangur refuzimin e mëtejshëm, zoti Hamon – i quajtur “njeriu me tre fytyra” nga mediat franceze, kishte trajtim të veçantë për të pastruar gjakun përpara transplantit.