SHPËRNDAJE

Jetmir Maliqi punon si mjeshtër i kafeve plot e 17 vjet. Ai tashmë punon në hotel Sirius në Prishtinë, dhe në një bisedë për presheva.com Jetmiri konsiderohet si njëri ndër barista më të mirë në Ballkan.

“Pasion e kam kafenë, profesion ky që e punoj me dashuri. Inspirimin e kam nga Francesco Coronas. Francesco është një kampion italian ” ka thënë Jetmiri për presheva.com.

KafeJetmiri-01

Përveç shijes, Jetmiri kujdeset shumë që makiatot që i pregadit ai, të kenë dizajne të ndryshme dhe me shumë precizitet.

“Deri tani i punoj dy stile, ai me laps dhe me xhevze” thotë ai.

KafeJetmiri-02

Kjo me laps është më e komplikuar, por merr më shumë kohë, shton ai.

Jetmiri deri tani ka krijuar shumë dizajne të kafeve dhe makiatove.

Ndiqni videon se si ai krijon kafet:

KafeJetmiri-03

KafeJetmiri-04

KafeJetmiri-05