SHPËRNDAJE

Një komunitet që banon midis kufirit të Pakistanit dhe Indisë jetojnë shumë gjatë, duke arritur moshën nga 110 deri në 120 vjeç.

Vendbanimi i tyre quhet ndryshe edhe si “oaza e rinisë”.

Populli Hunza janë një popull i vjetër ndërsa ka prej tyre që pretendojnë se janë pasardhës të Aleksandrit të Madh, ndërsa ka dokumentar që janë bërë për ta duke transmetuar vlerësimet se janë më të ngjajshëm me popujt e Ballkanit sesa aziatikët.

Mediat botërore kanë raportuar se personat e këtij komuniteti duket sikur nuk plaken kurrë.