SHPËRNDAJE

Drejtuesit e Shtëpisë së shëndetit Presheva në Preshevë njofton të gjithë qytetarët e komunës sonë se ka filluar vaksinimi falas për sëmundjen e GRIPIT edhe atë për persona me rrezikshmëri të lartë. Vaksinimi realizohet edhe tek grat shtatzëna dhe personat me moshë mbi 6 muaj me:

Çrregullime kronike të sistemit të frymëmarjes (duke përfshirë astmën)
Çrregullime të sistemit kardiovaskular (duke përjashtuar hipertensionin)
Çrregullime metabolike (përfshirë edhe diabetin)
Disfunksion të veshkëve
Hemoglobinopati dhe
Çrregullime neurologjike kronike./presheva.com/