SHPËRNDAJE

Shaip Kamberi tha në Kuvendin e Serbisë se grupi i tij parlamentar Lugina e Bashkuar – SDA Sanxhak nuk do të mbështesë Qeverinë e Ana Brnabic dhe i bëri thirrje Presidentit Vuçiç të hapte një fabrikë në Bujanoc.

Kamberi tha se Brnabiq, i cili ka qenë kryeministër deri më tani, nuk kishte realizuar ndonjë marrëveshje me shqiptarët në jug të Serbisë dhe se dialogu u ndal për shkak të kësaj.

Ai përsëriti se shqiptarët janë të diskriminuar dhe se rajoni ishte nën një “rrethim të legalizuar nga forcat ushtarake dhe policore”.

Ai gjithashtu iu referua situatës së keqe ekonomike në Bujanoc, Preshevë dhe Medvegjë, si dhe në Sanxhak.

– Ne jemi pa investime dhe shohim se Vuçiç po hap fabrika nga Suboticë deri në Vranjë, por jo në Bujanoc. Prandaj e ftoj atë të hapë një fabrikë edhe në komunën tonë – tha Kamberi.

Ai i bëri thirrje Ana Brnabić-it të pyeste për strukturën etnike të të punësuarve në spitalin e Vranjës, kadastrën ose vendet e pagesave, ku nuk ka shqiptarë.

– Ka njerëz po aq të varfër në Bosilegrad, si dhe ata në Bujanoc, pavarësisht nga kombësia. Politika e qeverisë është duke thelluar krizën dhe ndryshimet në jug të Serbisë, dhe kjo është arsyeja pse ne nuk do të votojmë për këtë kabinet të Ana Brnabić. Sa më i shkurtër të jetë mandati i kësaj qeverie, aq më të mëdha janë shanset që qytetarët të jenë më të mirë, përfundoi Kamberi./presheva.com/