SHPËRNDAJE

Pjesëtarët e Policisë Kufitare kanë kapur 13 emigrantë nga Iraku në afërsi të pompës së benzinës në autostradën Kumanovë-Tabanoc. Emigrantët janë kapur pas njohurive të marra për kontrabandë të emigrantëve nga ana e shërbimeve policore nga Policia Kufitare.

Nga MPB thonë se emigrantët kanë qenë pa dokumente, nëntë prej tyre kanë qenë burra, dy gra dhe dy fëmijë.

“Emigrantët janë marrë në pyetje dhe sipas rrëfimit të tyre, person i panjohur i ka kërcënuar dhe nga çdonjëri prej tyre ka marrë 3 mijë euro për t’i bartur në kufirin grek afër. I njëjti i ka mashtruar dhe me dhunë i ka shkarkuar në afërsi të pompës së benzinës në drejtim të kalimit kufitar Tabanoc”, thuhet në njoftimin e MPB-së transmeton presheva.com

Me urdhër të Prokurorisë Publike, emigrantët si viktima të kontrabandës përkohësisht janë strehuar në Qendrën pranuese për të huaj në Shkup.