SHPËRNDAJE

Jugu i Shqipërisë përveç që ka detin e kaltër dhe të veçantë atje herë pas here ndodhin ngjarje të çuditshme, madje edhe mjaftë të rralla. Peshkatarët e Sarandës së fundmi kanë kapur në rrjetat e tyre një breshkë deti, e njohur ndryshe si breshka “dragua”. Breshka gjigante “dragua” peshonte 60 kilogramë.

Pas konsultimeve me peshkatarët e tjerë, breshka e rrallë është lëshuar përsëri për të lundruar në detin e kaltër të jugut. Ndërkaq më 15 nëntor 2018, në Durrës është kapur një peshkaqen gjigan.