SHPËRNDAJE

Aktualisht nuk ka asnjë qytetar në Karantinë në Spitalin Special në Banjën e Bujanocit dhe të gjithë ata të izoluar deri më tani kanë qenë negativë për testimin e virusit korona dhe janë dërguar në vetizolim.

Që nga vendimi për krijimin e një karantine në Banjën e Bujanocit më 26 Mars, në këtë vend shëndetësor janë izoluar 15 persona nga e gjithë Serbia, të cilët hynë në vend në vendkalimin kufitar të Preshevës.

“Eshtë parashikuar të izolohen të gjithë personat e kthyer nga jashtë që hyjnë në vend në vendkalimin në Preshevë, si dhe të gjithë banorët e komunave të Bujanocit dhe Preshevës nga çdo vendkalim që hyjnë në vend”, tha Marjan Tomic, teknik kryesor mjekësor në Spitalin Special.

Sipas tij, nga të gjithë personat që janë karantifikuar deri më tani, mostrat e provës janë marrë në vend, dhe pas marrjes së rezultateve, inspektori sanitar u dha atyre masa për izolimin e tyre.

-Nuk kemi njohuri për rezultatet, por duke pasur parasysh që të gjithë qytetarët u dërguan për izolim, është e qartë se ata ishin negativë. Këtu ishin na Beogradi, Valjeva të ardhur nga Spanja, banorë të Kragujevcit, Zajecarit, Knjazevcit dhe disa vende të tjera. Ata kryesisht qëndrojnë këtu për një ose dy ditë derisa të arrijnë rezultatet – thotë Tomic.

E gjithë logjistika për karantinën u sigurua nga Spitali Special, shton ai, me izolim 24-orësh të mbikëqyrur nga ekipet mjekësore.

– Ne jemi sigurisht të gatshëm të pranojmë persoona në çdo kohë. Kapaciteti ynë është 180 shtretër – thotë Tomic.