SHPËRNDAJE

Zemra

Ja disa këshilla për një zemër të fortë:
1. Evitoni stresin. Stresi është njëri nga shkaktarët më të mëdhenj të të gjitha sëmundjeve, duke evituar stresin, ju i jepni vetes mundësi për të jetuar të shëndetshëm.

2. Ndryshoni mënyrën e jetesës, ushqimi i shëndetshëm dhe konsumimi i ujit kanë rëndësi të madhe në qarkullimin e gjakut në të gjitha organet tjera të trupit.

3. Flini. Gjumi është njëri nga proceset më natyrale që ekziston që ndihmon njeriun për të fituar energjinë e shpenzuar dhe ngadalëson dhembjen apo shëron, gjithashtu rregullon sistemin imunitar. Personat që flenë më pak se 6 orë në ditë janë të prirë për të pësuar sulme në zemër. Në një studim të fundit thuhet se 48% e njerëzve nëpër botë vdesin më herët nga mungesa e gjumit në jetë.

4. Ushtroni. Mbase se keni menduar por, aktivitetet fizike janë ato që e mbajnë zemrën në funksion më të mirë. Rrahjet e shpejta, stimulimi i organeve të frymarrjes me ajër të pastër, ndihmon zemrën e njeriut të jetë më e fortë.