SHPËRNDAJE

kinez-euml-t-e-blejn-euml-shfletuesin-opera-p-euml-r-1-2-miliard-euml-dollar-euml_hd

Një konsorcium i kompanive kineze është duke kërkuar ta blerj shfletuesin e famshëm të internetit, Opera, në një marrëveshje e cila që kap vlerën prej 1.2 miliard dollarëve.
Kompanitë përfshijnë dy firmat kineze të teknologjisë, Kunlun Teknologies dhe Qihoo 360 dhe gjithashtu një firmë të investimeve.

Oferta prej 1.2 miliard dollarësh është për ta blerë gjithë kompaninë dhe kjo është një premium prej 53 për qind të vlerës aktuale të Opera.

Kompania ia ka rekomanduar këtë marrëveshje aksionarëve dhe marrëveshja është pranuar.

Marrëveshja duhet të miratohet nga rregullatorët e ndryshëm të tregut dhe natyrisht aksionarët ekzistues të kompanisë.