SHPËRNDAJE

Alkoolit i thonë pije.
Bixhozit i thonë fat.
Muzikës i thonë art.
Ezanit i thojn zhurëm.
Ryshfetit i thonë dhuratë.
Kamatës i thonë tregëti.
Përfitemet nga dredhira i thonë zgjuarsi.
Përzierjes mes dy gjinive i thonë civilizim.
Zbulimit i thonë elegancë.
Zhveshjes i thonë liri e modë.
Prostitucionit i thonë dashuri.
Martesës e keqja e domosdoshme.
Paturpësisë i thonë përparim.
Dyfytyrësisë i thonë politikë.
Urdhërimit për të mirë i thonë ashpërsi.
Ndalimit nga e keqja i thonë prapambeturi.
Abortit i thonë vdekje, ndërsa ai është mbytje.
NDËRRIMI I EMRIT NUK E BËN TË NDALUARËN TË LEJUAR.
Kërkojmë falje nga Allahu dhe tek Ai pendohemi.

Përshtati: Hoxhë Valdet Kamberi