SHPËRNDAJE

Në fillim të javës së ardhshme në tërë territorin e komunës së Ulqinit do të nisin kontrollet e evidentimit të turistëve dhe pagesës së taksës së banimit, mëson Portali Ul-info.

Me këtë rast të shtunën në Ulqin ishte sekretari shtetëror në Ministrinë e Zhvillimit të Qëndrueshëm dhe Turizmit Damir Davidoviq.

Në Ulqin deri tani është pagesa bindshëm më e ulët në krahasim me të gjithë komunat në Bregdet.

Sipas Ligjit, 80 për qind e këtyre të ardhurave i takon pushtetit lokal, ndërsa 20 për qind shkojnë në buxhetin e organeve shtetërore.