SHPËRNDAJE

Secila nga pesë kompanitë e mëdha të teknologjisë janë kapur në fshehtësi duke dëgjuar bisedat e regjistruara të njerëzve nga pajisjet e tyre.

Pro-intimiteti Apple është një nga ato kompani, dhe falë një raporti nga Ekzaminuesi irlandez, ne mund të dimë pak më shumë për punën aktuale që bënë kontraktorët e Apple, përfshirë këtu që dëgjojnë rreth
1000 regjistrime Siri çdo ditë.

Në korrik, The Guardian raportoi se kontraktorët dëgjojnë gjithashtu disa gjëra personale, siç janë “informacioni konfidencial mjekësor, marrëveshjet e drogës dhe regjistrimet e çifteve që bëjnë seks”.

Apple ka ndaluar përkohësisht përdorimin e kontraktuesve për të dëgjuar bisedat Siri, dhe Irish Examiner raporton se Apple nuk kishte më nevojë për shërbimet e Cork, kompanisë kontraktuese me bazë në Irlandë GlobeTech, e cila punësonte kontraktorin që fliste me Ekzaminuesin Irlandez.