SHPËRNDAJE

Drejtuesit politikë shqiptarë nga jugu i Serbisë u kanë kërkuar autoriteteve të Prishtinës që të lejojnë që ata të mjekohen për virusin COVID-19 në ambientet shëndetësore në Kosovë, sepse, thonë ata, ata “dyshojnë se do të marrin trajtimin e duhur në spitalet ku nuk ka punonjës shqiptarë”.

Mjekët e spitalit të Leskocit i përgjigjen se akuza të tilla janë të pabazuara.

“Për arsye të njohura, shqiptarët në Preshevë, Bujanoc dhe Medvegjë kanë frikë se nuk do të marrin trajtim dhe shërbim të duhur shëndetësor në spitalet rajonale të Vranjës dhe Leskocit”, tha Ragmi Mustafa, kryetar i Këshillit Kombëtar të Shqiptarëve (KKSH), në Twitter, duke shtuar se ” situata me koronavirusin në Luginën e Preshevës është shqetësuese ”.

Drejtori i Spitalit të Përgjithshëm Leskocit, Nebojsa Dimitrijevic, tha për juGmedia se është i befasuar nga akuzat e tilla dhe pretendon se të gjitha dyshimet janë të pabazuara.

“Javën e kaluar, ne kemi pasur kontrollin e Ministrisë së Shëndetësisë dhe Covid spitali ynë mori notën më të lartë të mundshme. Me përgjegjësi pretendoj se të gjithë pacientët që vijnë tek ne për trajtim kanë trajtim identik, pavarësisht nga kombësia e tyre. Ne nuk i ndajmë ato sipas kombësisë, por nga niveli i simptomave. Pacientët me kovid kanë një kujdes maksimal, sipas të gjitha standardeve të përcaktuara, qofshin ato nga Leskoci apo Presheva, Medvegjë, Lebani, Bujanoci ose Bojniku. Në të vërtetë nuk ka asnjë arsye për të bërë deklarata të tilla”, deklaron Dimitrijević.

Ai ftoi politikanët shqiptarë nga jugu i Serbisë që të vizitojnë Leskocin dhe të shohin vetë gjendjen e të gjithë pacientëve dhe shërbimeve shëndetësore në Spitalin Kovid në këtë qytet.

Dimitrijević kujton gjithashtu që prej disa vitesh, pacientët nga këto pjesë të jugut të Serbisë i janë nënshtruar kërkesave më të ndërlikuara të kirurgjisë koronare dhe implanteve të stentit në spitalin Leskocit..