SHPËRNDAJE

Kujdesi ndaj dhëmbëve duhet të fillojë që në moshë të hershme dhe për ta bërë më argëtuese, furça ka një rol të rëndësishmëm. Ajo cfarë këshillohet është që të kërkoni nga farmacisti juaj t’ju rekomandojë ndonjë xhel për mishin e dhëmbëve, që ua lehtëson foshnjave mundimin që shkakton dalja e dhëmbëve. Ju mund të përdorni pasta fluroni, për të ndihmuar dhëmbët të bëhen të fortë. Duhet të zgjidhni pasta me shije jo të rëndë. 

Rekomandohet që pastat me fluor të përdoren rregullisht edhe te foshnjat për të maksimizuar efektet e fluorit. Ideale do të ishte nëse deri në moshën një-vjeçare foshnja të ketë bërë një vizitë te stomatologu. Mjeku i dhëmbëve do t’i kontrollojë ato për të parë problemet e zhvillimit. Në këtë mënyrë, fëmija mësohet rregullisht me kulturën e pastrimit të dhëmbëve, duke e kthyer në një domosdoshmëri.