SHPËRNDAJE

Pacientët që nuk paraqiten në kontrollime mjeksore tek mjeku specialisti në Shtëpinë e shëndetit në terminin e paraparë sakt që e kanë caktuar, do të kenë pasoja, shkruajnë mediet, transmeton presheva.com.

Edhe pse vendimi zyrtar ende nuk është miratuar, pacientët të cilët dy herë nuk shkojnë në terminin e caktuar te mjeku specialist, dhe nëse këtë termin nuk e anulojnë ose nuk e arsyetojnë, nuk do të kenë të drejtë më për një vit të ardhshëm të mos kërkojnë terminin e ri për kontrollim, përcjell presheva.com.

Këto rregulla të reja me siguri do të hyjnë në fuqi nga viti i ardhshëm.

Mjekët specialist kanë ankesa të mëdha ndaj pacientave për shkak të mos rrespektimit të terminit të caktuar për kontrollime, andaj edhe mos rrespektimi i saj do të ketë mundësi të sanksionohet. /presheva.com./