SHPËRNDAJE
 Ministri i Tregtisë, Turizmit dhe Telekomunikacionit të Serbisë, Rasim Ljajiç tha se bashkimi i Preshevës, Bujanocit dhe Medvegjës Kosovës, siç spekuluar nga disa media, në të vërtetë do të ishte një ndarje e Serbisë qendrore, e jo Kosovës, dhe për këtë çdo person në Serbi nuk do të jetë në gjendje për të folur me shqiptarët, e le më të negociojë, raportoi N1, përcjell presheva.com.
Ljajiç tha se ai ishte i sigurt se në këtë moment nuk ka ligjërisht asnjë marrëveshje detyruese në mes të Beogradit dhe Prishtinës, por edhe konflikt i ngrirë nuk është një zgjidhje.
Ai vlerësoi se Serbia duhet të gjejë një “zgjidhje kreative” për çështjen e Kosovës dhe se nuk mund të zgjidhet pa Bashkimin Evropian, Shtetet e Bashkuara dhe fuqitë e mëdha. “Kjo çështje mund të zgjidhet në dialogun e drejtpërdrejtë serbo-shqiptare, deri më tani për të zgjidhur. Është e qartë se shqiptarët e Kosovës kanë mbështetjen e bashkësisë ndërkombëtare për të arritur qëllimet e tyre.
Nëse nuk ka pjesëmarrje reale të fuqive të mëdha, është e vështirë që ky problem mund të zgjidhet “shpjegoi Ljajiq./Presgeva.com/