SHPËRNDAJE

Në qytetet në jug të Serbisë, më shumë çifte po divorcohen se sa ata që martohen në krahasim me vitet e kaluara, sipas të dhënave më të fundit nga Zyra e Statistikave të Republikës (SORS), përcjell presheva.com.

Sipas këtyre të dhënave, në jug të Serbisë në vitin 2019, rreth 750 martesa janë shenuar në krahasim me vitin 2015.

Nga ana tjetër, ka më shumë divorce në jugun e Serbisë në vitin 2019, rreth 500 çifte janë më shumë të divorcuar në krahasim me vitin 2018 dhe rreth 700 më shumë sesa në 2015.

I vetmi vend në jug, ku nuk pati divorc vitin e kaluar ishte Crna Trava.

Martesa ka në numër të madh në Preshevë, ku 14 herë më shumë çifte u martuan sesa ata që u divorcuan, si dhe në Bujanovac, ku u martuan shtatë herë më shumë sesa u divorcuan në vitin 2019.