SHPËRNDAJE

Qeveria e Shqipërisë dhe qeveria e Kosovës pritet që të zhvillojnë këtë muaj mbledhjen e parë të përbashkët, e cila do të mbahet në qytetin e Prizrenit.

Mbledhja e dy qeverive, e cila ishte paralajmëruar që në muajin shtator të vitit që lamë pas, do të mbahet këtë muaj. Kanë qenë vetë dy kryeministrat, Thaçi dhe Rama që konfirmuan janarin si muajin kur do të zhvillohet edhe mbledhja mes dy qeverive.

Vetë kryeministri Rama deklaroi në konferencën për shtyp të fundvitit se dy qeveritë synojnë që të hartojnë një strategji të përbashkët qeverisjeje mes dy vendeve, për t’i bërë kufijtë shtetërorë të padukshëm.

Në këtë kuadër, Rama konfirmoi se mbledhja e parë e qeverisë së Shqipërisë dhe asaj të Kosovës do të zhvillohet në janar 2014, ku pritet të akordohet edhe një fond për Preshevën.

Në këtë mënyrë qeveria Rama pritet të përmbush zotimin për t’u ardhur në ndihmë shqiptarëve që jetojnë atje. Ndërsa kryeministri kosovar, Hashim Thaçi deklaroi në mbledhjen e fundit të qeverisë kosovare për vitin 2013 se mbledhja e përbashkët do të zhvillohet javën e dytë të janarit.