SHPËRNDAJE

Me rastin e “21 Marsit” ditës ndërkomtare të personave me sindromin Down, shoqata e personave me aftësi të kufizuara Preshevë, ka organizuar aktivitete në sheshin e qytetit. Ky aktivitet kishte të bënte me informimin e qytetareve përmes materjalit të shpërndare (broshurave) per shoqaten dhe sindromin Down, si dhe përmes kapakëve të grumbulluar paraqitjen e tre simboleve për këtë datë. Ku grafiti i pare paraqet fjalen “DOwn”, pastaj “Senja e dores” me kapake te ndryshem qe ka kuptimin te ndryshem por te barabarte dhe shenjen dalluese te personave me Down ne duart e tyre, si dhe lulen si shenj te dashuris dhe simboikën e ardhjes se stines së Pranveres.

Në këtë aktivitet ishin të përfshire aktivistet e shoqates, vullnetaret dhe mjaft fëmijë kreativ që donin të na mbështesnin deri në fund. Ky aktivitet ka si qëllim ngritjen e vetedijsimit dhe informimin e shoqeris me personat me Down sindrom dhe ne pergjithsi per personat em aftesi te kufizuara. Faleminderojm gjithë ata që na perkrahen për realizimin e këtij aktiviteti. Punimet do të qëndrojn deri aty 24 orë. /presheva.com/