SHPËRNDAJE

Sipas raportit vjetor të gjendjes globale të ajrit, i publikuar të martën nga Instituti i Efekteve Shëndetësore (IAL), ekspozimi afatgjatë ndaj ndotjes së ajrit ka kontribuar në rreth 6.1 milion vdekje në të gjithë globin në 2016.

Ekspozimi ndaj ndotjes së ajrit ka sjellë goditje, sulme në zemër, kancer të mushkërive dhe sëmundje kronike të mushkërive, duke shkaktuar shumë prej këtyre vdekjeve të parakohshme. Ndotja e ajrit është shkaku më i lartë i vdekjes në mesin e të gjitha rreziqeve shëndetësore edhe atë në nivel global.