SHPËRNDAJE

Sfida e 17 nëntorit Kosovë – Angli 0-4 dhe atmosfera entuziaste e krijuar në Prishtinë prej ditësh me radhë u bënë fokus i reportazhit të medias së njohur britanike të futbollit “COPA 90“.

Në një video me kohëzgjatje gati 8 minutash, përshkruhet konflikti i armatosur midis UÇK-së dhe ushtrisë së ish-Federatës Jugosllave në vitet 1998-1999, ngritja ekonomike e vendit pas luftës dhe mbi të gjitha, mënyrën se si futbolli në Kosovë arriti të bënte të njohur vendin në mbarë kontinenti evropian.

Në këtë reportazh, tregohet se si lufta e përgjakshme nuk arriti ta vriste dëshirën për të luajtur futboll, ndërsa më tej tregohet se si Kosova arriti të krijojë identitetin e saj në arenën ndërkombëtare nëpërmjet rezultateve historike me përfaqësuesen ‘’Dardane’’.

Image result for kosovo vs england

Kujtojmë që takimi Kosovë-Angli 0-4, i luajtur në 17 nëntor në stadiumin ‘’Fadil Vokrri’’ tërhoqi vëmendjen e mediave evropiane për përjetimin jo thjesht sportiv, por dhe për mikpritjen dhe kulturën e qytetarëve të Kosovës, të cilët japin një mbështetje të pakontestueshme Anglisë, njëri prej vendeve që u angazhua në bombardimin e Serbisë dhe çlirimin e Kosovës.

Më poshtë mund të ndiqi reportazhin e plotë të ‘’COPA 90’’ për sfidën Kosovë-Angli 0-4.