SHPËRNDAJE

Kancelarja e Gjermanisë, Angela Merkel, iu drejtua përmes një fjalimi televiziv qytetareve dhe qytetarëve të Gjermanisë me apelin të respektojnë masat për parandalimin e përhapjes së epidemisë.

Merkel e quajti luftimin e virusit të ri Corona si një detyrë me përmasa historike.

Ajo i bëri thirrje arsyes së qytetarëve që të jenë të disiplinuar.

“Gjendja është serioze”, tha Merkel.

Ajo shtoi se e di sa e vështirë është të mbyllësh hapësirat e aktiviteteve, shkollat, kopshtet e fëmijëve dhe sheshet e lojërave.

“Janë kufizime, siç nuk ka pasur asnjëherë tjetër në Republikën Federale. Megjithatë duhet të ndiqen rregulloret”, theksoi Merkel.

“Ju bëj thirrje juve: përmbajuni rregullave, që do të jenë në fuqi së shpejti. Ne si qeveri vazhdimisht do të shqyrtojmë, se çfarë mund të korrigjohet sërish, por edhe se çfarë është e nevojshme. Që pas Luftës së Dytë Botërore nuk ka pasur ndonjë sfidë të ngjashme”.