SHPËRNDAJE

microsoft-lanson-lumia-650-n-euml-evrop-euml_hd

Microsoft e ka lansuar modelin e ri të telefonit Lumia të bazuar në Windows-10 Mobile, njërën nga katër pajisjet e vetme në botë që e ka këtë version të platformës së kompanisë.
Me çmim prej 199 dollarësh para tatimeve lokale dhe subvencioneve, Lumia 650 vjen në ngjyrë të zezë ose të bardhë dhe do të jetë në dispozicion vetëm në një pjesë të vogël të tregjeve evropiane, duke filluar nga 18 shkurti.

Microsoft e ka pozicionuar këtë model si një mjet për “biznes klasë”, me një fokus në produktivitet dhe siguri.

Pajisja ofron ekranin me 5 “në OLED, kornizë alumini, 5MP kamerë frontale me kënd të gjerë, 8MP kamerë të pasme dhe 16GB memorie të brendshme (që mund të zgjerohet deri në 200GB nëpërmjet një microSD kartele).

Windows 10 Mobile është përpjekja e fundit e Microsoft-it që të ketë sukses në fushën e telefonave të mençur, një treg i dominuar nga pajisjet Android dhe iOS.

Lansimi i fundit vjen vetëm dy muaj pas modelit 139 dollarësh të Lumia 550 që është në dispozicion në Evropë. Lumia 550 ishte vetëm modeli i tretë në Windows 10, pas Lumia 950 dhe 950 XL që janë shfaqur në nëntor.