SHPËRNDAJE

Deputeti popullor i SNS Nenad Mitrovic, i cili është shef i grupit parlamentar në Bujanoc, konsideron se ngritja e flamurit shqiptar në ndërtesën e komunës nuk do të kontribuojë për qetësimin e tensioneve në rajon:

Unë mendoj se shqiptarët që janë duke e bërë që nga viti 2002, kur e morën qeverisjen lokale në Bujanoc, deri sot, nuk do të kontribuojë në stabilizimin e situatës politike në Serbinë jugore, tha Mitrovic, në përgjigje të njoftimit të kryetarit Shaip Kamberi në për shënimin Dita e Flamurit.

“Ajo që ata vendosin flamurin në ndërtesën e komunës nuk do të kontribuojë në përmirësimin e ekonomisë, për të krijuar vende pune, për të përmirësuar bizneset, për të nxitur ardhjen e investitorëve. Përkundrazi, do të kemi vetëm tensione politike që nuk mbështesin zhvillimin ekonomik, thotë Mitrovic, përcjell presheva.com.

Ai konsideron se vendi për festimin e festës kombëtare duhet të jetë kryesisht një ndërtesë ku ndodhen Këshilli Kombëtar dhe Qendra e Kulturës, e jo ndërtesa e komunës.

– Por, para së gjithash, përgjigja për këtë pyetje duhet të kërkohet në partitë politike, partnerët e koalicionit të Shaip Kamberit./presheva.com/